Toon incl. btwToon excl. btw

Workshop meubelmaken beginners

De workshop meubelsmaken voor beginners start bij het basiskennisniveau. U leert hierbij te werken met een duimstok, potlood,  en met hamer en beitel. Door het maken van een Japanse puzzel, bestaande uit eenvoudige (half hout) verbindingen, met een zelfgemaakte (foto)lijst. Verder komt het machinegebruik in de basis ter sprake en zal er gewerkt worden met een bovenfrees, afkortzaag, Lamello frees en andere elektrische machines. Hierbij worden trucjes en de precieze werking uitgelegd. Tussendoor komt ook theorie over materiaalherkenning, toepassingen en veilig werken. Tot slot wordt uitgelegd hoe je een beitel moet  slijpen, hoe je handgereedschap moet onderhouden en vele andere dingen over het hout en de bewerking hiervan.

workshop algemeen

Tijdens alle workshops geldt dat er door cursisten daadwerkelijk gewerkt wordt met gereedschappen en materialen. Daarbij staat veiligheid van werken voorop. Veilig werken is dan ook een onderdeel van de lesstof. Vanwege deze veiligheid is de minimum leeftijd voor deelname 18 jaar. Een maximum leeftijd is er niet.

Let op: Waneer u zich aanmeld voor de workshop kan tot één week voor de start van de workshop nog worden afgemeld. Hierna kunnen wij geen geld terug geven ivm gemaakte kosten. Als er workshop avonden of dagdelen komen te vervallen in verband met Corona en de maatregelen die hiervoor gelden kunnen wij het les geld niet terug geven. Hout u zich bij het deelnemen aan de workshop ook aan de rivm richtlijnen die op dat moment gelden. De workshop zal aleen vanstart gaan als ook alle pleken gevult zijn (6 personen per avond/dagdeel)